sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Peppi, Iines & Nelli esittäytyvät

Heipparallaa!

Tässä blogissa olisi tarkoitus päivitellä kääpiöpinseri Peppin ja kahden neitokakadun, Iineksen ja Nellin, kuulumisia ja temmellyksiä.

Itselläni on ollut neitokakadu pienestä pitäen, kun ala-aste ikäisenä sain ensimmäisen neitokakaduni Fiinu de Violan. Suureksi surukseni rakkaan lemmikkini matka täällä maan päällä katkesi viime kesänä 23.6.2009 maksa- tai munuaiskasvaimeen. Ikää neidille ehti kertyä noin 14-16 vuotta, tarkkaa syntymäaikaa ei ole tiedossa. Minulle lintu tulikin yksityishenkilöltä, jolla ei ollut enää aikaa & motivaatiota pitää tytöstä huolta, ja sitä ennen Fiinu oli ostettu eläinkaupasta eikä näin ollen syntymämaasta tai ajasta ole kenelläkään tietoa.
(c)
Opiskellessani ja touhutessani talleilla, minulla ei enää riittänyt yhtä paljon aikaa rakkaalle Fiinulle, ja niinpä Fiinun kaveriksi hankittiin jouluna 2008 neitokakadu Iines,jonka omistaja luopui linnustaan tämän huutoalttiuden vuoksi. Ja kyllähän Iineksestä ääntä lähtikin ensimmäisen kuukauden aikana 24/7, mutta kärsivällisin ottein ja lintua lainkaan ahdistamatta huutaminen jäi kuin jäikin kokonaan pois. Iinekselle myös häkkiin meneminen ja siellä oleminen tuotti erittäin suurta ahdistusta, tänäpäivänä neiti kuitenkin hakeutuu itse ilta yhdeksän aikaan omaan häkkiinsä nukkumaan. Rauhallisen, johdonmukaisen ja rakastavan kohtelun myötä Iineksestä on kuoriutunut erittäin hyväkäytöksinen neitokakadu!

(c)
Ystäviä Iineksestä ja Fiinusta ei juuri ehtinyt tulla yhteisen puolen vuoden aikana, Iines tosin jumaloi Fiinua mutta tunne ei ollut molemmin puolinen, ehkä Fiinu koki Iineksen jonkilaiseksi uhaksi. Olihan Fiinu tottunut siihen, että hän vain ja ainoastaan omisti minut kokonaan itse, pientä mustasukkaisuutta olikin havaittavissa - eikä ihme!
(kuvassa Fiinu & Iines keväällä 2009)(c)

Fiinun poismenon jälkeen Iines masentui ja totesimme ainoan vaihtoehdon olevan hankkia uusi yksilö perheeseen, Iineksen kaveriksi, ja niin Nelli Nelsson saapui helsingistä. Tyttö haettiin perheestä, jonka toinen neitokakadu oli kuollut ja Nelli jäänyt yksikseen. Nelli on iältäänkin melkein saman ikäinen kuin Iines, joten ajatetiin testata tulisiko näistä kahdesta yksinäisestä kaverit..

(c)
Nyt Nelli on asustellut meillä reilun puoli vuotta, ja kyllähän tytöistä toisilleen on seuraa, mutta eivät he mitään ylimpiä ystävyksiä ole. Yhteinen harrastus heiltä kyllä löytyy : lähes jatkuva pesäpaikan etsiminen ja rakentaminen ja tyhjien munien tekeminen.. huoh.

(c)
(kuvassa Iines katselee Nelliä, joka oli juuri tuotu meille kuljetushäkissään..)

Kääpiöpinseri Peppi (Humplebub Athene) edustaa toistaiseksi ainoaa tassuparia meidän porukassa. Ikää kääkälle on kertynyt lähes 7 vuotta (4.7 on juhlat) ja luonnetta tältä tytöltä kyllä löytyy! Peppi on melkoisen arka koira, ja linnut ovatkin valta-asemassa Peppiin nähden. Tällä hetkellä koiruli on dieetillä, kovasti koitetaan karistaa epäsopivan epilepsia lääkityksen seurauksena tulleita liikakiloja.. Ja hyvin laihdutuskuuri onkin edistynyt :) Kunto tytöllä on kuitenkin kohdallaan,ei ole vielä sellaista lenkkimatkaa tullut vastaan että tämä neitonen olisi väsähtänyt kesken lenkin!! energiaa olisi vaikka muille jakaa.. Ja viimeisen vuoden aikana on Peppi vihdoin ja viimein saanut myös koirakavereita! nyt tyttö ottaa jo rohkeasti kontaktia toisiin koiriin. (Erityisessä suosiossa ovat tietenkin mahdollisimman isot poikakoirat ;)

(c)

Noniin nyt tuli nämä otukset esiteltyä, ja jatkossa täältä voi lukea ja seurailla mitä kevät ja kesä tuovat tullessaan karvaturrin ja töyhtöhyyppien elämään..
Paljastuksena mainittakoon edessä siintävä muutto (+ linnuille uudet upeat tilat) ja ehkä, jos luoja suo, mahdollinen uusi suu-uu-ri perheenjäsen.. sitä odotellessa!!

1 kommentti: