sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Toivo sairastaa...


Meidän poikueen nuorin Toivo oli aamulla kun herättiin niin todella pörhöllä, silmät kiinni ja aivan vaisu. Ei myöskään reagoinut muiden lintujen touhuihin. Huolestuimme heti hirveästi, sillä linnut harvoin sairastavat ilman että se on jotakin vakavaa, ja sairas lintu voi mennä todella nopeasti huonompaan kuntoon ja menehtyä.

Minulle iski ensimmäiseksi paniikki, ei kai nyt menisi toinenkin poikanen????
Otin heti Ida-Emiliaan yhteyttä, jolta sainkin Einar Eriksonin numeron (eläinlääkärin, joka tietää paljon linnuista, ja joka mm. hoisi aikoinaan meidän Fiinua ja lopulta päästikin iki-uneen pikkuisemme). Koska on kuitenkin sunnuntai, en saanut Eriksonia kiinni. Seuraavaksi soitin turun päivystykseen Tuhatjalkaan, mutta siellä ei tiedetty linnuista mitään, ei yhtikäs mitään ja he sanoivatkin etteivät ota vastaan koska eivät osaa mitään linnulle tehdä, totesivat vaan että "lämpöhalvaus se vain on" ja käskivät soittaa yliopistolliseen eläinsairaalaan jos haluan kysellä.

No sitten soitin yliopistolliseen päivystykseen (2 e per minuutti!!) ja odotin kun vastaaja konsultoi eläinlääkäriä: ennuste todella huono, välittömästi paikalliselle eläinlääkärille ensiapuun ja jos helsinkinkiin haluaa niin lähete täytyy ensin saada ja eivät suosittele sairaan linnun kuljettamista heille asti täältä turusta.

Palasin ainoan turun päivystävän pariin Tuhatjalkaan ja kerroin mitä meille oli san
ottu, kello oli silloin 14. tienoilla ja he vain totesivat että puoli viisi pääsee lähtetteen hakemaan jos silloin vielä haluaa tulla : ja tapauksen piti olla KIIREINEN. Käskivät vain pitää sairasta
linnunpoikaa kylmässä ja märässä pyyhkeessä..... en kyllä taatusti pidä!

No sitten minulle riitti tietämättömien eläinlääkäreiden kanssa keskustelu ja pirautin Ida-Emilialle vaikka minua hirveästi harmitti vaivata näin viikonloppuna! Hän olikin taas yhtä kultainen kuin aina ja tuli meillä käymään kesken vapaapäivänsä, silloin Toivo hiukan piristyikin ja jopa kerjäsi hiukan ruokaa ja liikkui sekä laittoi pään siiven alle. Suihkuttelin Idan ohjeesta Toivoa vähän vedellä, ja laitoin ruokaan valkosipulijauhetta, joka toimii kuulemma luonnon
antibioottina. Sammutin myös lintuhuoneesta valot jotta pikkuinen saisi nukkua ja kerätä voimia.

Päädyin siihen, että otamme sen riskin että pikkuinen jaksaa sinnitellä huomiseen jolloin koitain saada jollekkin lääkärille ajan ketä linnuista tietää....... Nyt vain kaikki tassut, varpaat, sormet pystyssä että pienokaisemme selviää tästä!!!!

Ei auta kuin odottaa ......

P.S Ida-Emilia kertoi että molemmat poikaset ovat kaneli-helmiäisiä, ja näin ollen naaraita :-) Eli tyttöjä kumpikin.
Ja isukki Eddie on hetkessä alkanut vaihtaa vauvahöyheniä pois ja sieltä on kuoriutumassa komea harmaa koiras. Täyttihän Eddie puoli vuotta viime maanantaina 6.6. Onnea!

-Sofia 12.6.11

1 kommentti:

  1. Ohhoh mitä ohjeita Tuhatjalasta annettu :ooo Täällä pidetään siivet ja peukut pystyssä!!

    VastaaPoista