torstai 19. toukokuuta 2011

Poikasten nimet päätetty

Noniin nyt on meidän runosuoni pulpunnut ja poikaset ovat saaneet "viralliset" nimensä:

De Viola's Miracle ("Ihme"), De Viola's Lucky ("Onni") ja De Viola's Hope (Toivo).

Halusimme että poikasille tulee nimiensä alkuun sama tunnus, joka tässä tapauksessa on De Viola's. Mutta mistä tämä alkutunnus oikein tulee? No tietysti ensimmäisen ja once in a lifetime lintuni Fiinu de Violan nimestä. Olin päättänyt jo aikaisemmin, että jos jonakin vuonna päätämme pesittää neitokakaduja tulee tunnukseksi De Viola's, vähän niinkuin Fiinun kunniaksi ja ikään kuin Fiinun perintöä. Eihän Fiinu siis ole näille poikasille mitään sukua, mutta Fiinun ansiosta syttyi suuri rakkaus näitä pieniä töyhtöpäitä kohtaan ja halu antaa niille vain parasta. Näin ollen alkutunnusta ei juuri tavinnut miettiä kun tämä onnellinen vahinkopoikue kuoriutui.

"Ihme", "Onni" ja "Toivo" taas tulevat juurikin siitä, että poikue oli täysi yllätys ja olosuhteisiin nähden tuntui ensin aivan uskommatomalta selviääkö pienokaiset lainkaan. Ensimmäinen poikanen oli varsinainen ihme, olihan Eddiekin vielä niin nuori ettei sen tulisi olla edes sukukypsä ja munat oli ravisteltu ja pesiminen estetty ja silti sieltä ponnisti itsensä ulos pieni 5 grammaa painava avuton otus. Näin ollen Ihme sai nimensä.

Toivoimme, että kuoriutuisi edes yksi kaveri Ihmeelle josta se saisi lämpöä jos Iines ja Eddie ei sitä malta hoitaa ja niimpä kahden päivän kuluttua saimme onneksemme huomata että pesässä piipitti toinen poikanen: Onni.

No siinä vaiheessa kun neljä päivää Onnin kuoriutumisesta pesään ilmestyi vielä yksi untuvikko olimme toivoa täynnä ja niimpä pienin sai nimekseen Toivo.

Itse olen sellainen, että haluan että nimillä on jonkinlainen merkitys ja että ne juontavat juurensa johonkin, tässä tapauksessa se oli melko helppoa. :-)

Edellispäivänä (18.5) uskaltautui ensimmäinen vauveli ulos pesästään eli Ihme. Siellä se vain istuskeli muina miehinä Iineksen ja Eddien vieressä katon rajassa kun puolisoni oli tullut töistä kotiin. No eipä mennyt kuin vuorokausi ja Onnikin tuli pesän ovelle kurkkimaan ja uskaltaui lennähtämään orsille. Ihme on todella rohkea poikanen ja ei karta ihmistä lainkaan, oli siis todella hyvä ettemme häirinneet ja käsitelleet poikasia turhaan sillä Ihme ainakin on hyvin luottavainen ihmistä kohtaan. Kun tuo pikkuinen raukka säikähti Eddien säikähdettyä ja lennähti olohuoneen verhoon, tuli Ihme reippaasti kädelleni ja sain kantaa hänet takaisin lintuhuoneen puolelle. Samoin olemme iltaisin laittaneet Ihmeen pikkuhäkkiin eli pesään muiden poikas
ten luokse nukkumaan ja nätisti hän itse tulee kädelle kuin kättä tarjoaa :-)
Onni onkin toistaiseksi hieman arempi, mutta aika näyttää :) Olemme melko varmoja että Ihme on koiras ja Onni naaras, tällöin Onnin nimeksi voisikin tulla Onnetar. Pienin Toivo vielä kasvattelee sulkiaan ja nukkuu pesässä.

Iines ja Eddie ovat edelleen aivan täydellisiä vanhempia, Eddie on varsinkin super isä!! jatkuvasti käy katsomassa onko poikasilla kaikki hyvin ja käy sukimassa Ihmettä ja näyttämässä sille kaikki lelut mitä lintuhuoneessa onkaan :) ja kovaa tuo pikkuperhe jutustelee. Ja Eddiellä ja Ihmeellä on vain 4 KUUKAUTTA ikäeroa..... aivan uskomatonta.

Ja ihania uutisia : nyt on kaksi poikasta alustavasti varattuja ja yhden olisi tarkoitus jäädä meille kotiin! aivan mahtavaa, ja todella hyvät kodit poikaset varmasti saavat jos pääsevät näiden ihmisten luokse, joiden kanssa nyt olen yhteyksissä ollut! :-) Mutta vielä saan ainakin kuukauden päivät nauttia itse näistä pienokaisita, vaikka jo nyt ahdistaa se hetki kun pienoiset lentävät pois tästä osoitteesta... onneksi tulevat omistajat ovat ainakin alusta
vasti luvanneet pitää yhteyttä ja laittaa kuulumisia vauvoista! :-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti