keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Poikasten kuulumisia

On ollut todella upeaa päästä seuraamaan näin läheltä poikasten kehitystä alkumetreiltä asti. Normaalissa, ideaalissa tilanteessahan poikaset olisivat pöntössä pitkään, mutta tässä meidän vähän eriskummallisessa tilanteessa poikaset näkee lintuhuonetta siivotessa, koska pönttöä ei ole. Tietenkin kaikki ylimääräinen häiriö on poistettu, eikä pesään (eli tässä tapauksessa pikkuhäkkiin) KOSKAAN kurkita turhaan. Lintuhuoneenkin verhot ovat olleet nyt kiinni, jotta pesä olisi mahdollisimman rauhassa.

Pikkuiset kasvavat hurjalla tahdilla, ja ovat pikkuriikkisen jopa edellä normaalia kehitystä. Poikaset, tai lähinnä vasta Ihme ja Onni osaavat jo sähistä, ja molempien silmät ovat auki. Pienin Toivo pysyy lämpimänä iso-sisarusten alla.

Nyt poikasten kasvettua on selkeästi huomannut ettei Iines ja Eddie enää (yötä lukuunottamatta) juuri viihdy pesässään vaan käyvät säännöllisesti ruokkimassa poikaset ja sukimassa pikkuisiaan. Ainakin tähän asti on pikku Eddiekin toiminut oikein kiitettävästi isän roolissa -super nuoresta iästään huolimatta!! Toivottavasti pikkuritari jaksaa urakan loppuun asti... Eddie on mielestäni myös itse kesyyntynyt nyt poikasten tultua, ja uskaltautui tänään jopa ensi kertaa syömään herkkua kädeltäni, tähän asti kun arka pikkumies on väistänyt käsiä ja ihmistäkin aika lailla. Ja tuleehan huomioida että Eddie todella on vasta vaja 5 kuukautta vanha, eli aivan poikanen itsekkin!! Tässä on vasta kesyyntyminen täydessä vauhdissa :-) en kuitenkaan ahdistele poikaa millään lailla, vaan aivan samoin kuin tytötkin, hän saa itse lähestyä omalla tahdillaan kun on siihen valmis. Iineksen ja Nellin, jotka ovat kiertolintuina meille tulleet, kohdalla olen todennut tämän tavan todella toimivaksi. Meillä ei ole koskaan ollut kiire saada käsikesyjä lintuja vaan se, että linnut ovat onnellisia ja stressivapaita on kaiken a ja o.

Emme myöskään aio alkaa käsittelemään poikasia, lukuuottamatta "pakollisia" toimenpiteitä kuten rengastusta. Luotan siihen, että poikasetkin lähestyvät sitten aikanaan vanhempiensa perässä meitä ihmisiä ja huomaavat ettei meistä todella ole vaaraa :) Kaksi vanhinta poikasta, Pikku-Ihme ja Pikku-Onni ovatkin jo rengastettu ja ensi lauantaina olisi nuorimman Pikku-Toivon vuoro..

Tässä linkki Ida-Emilian blogiin, jossa juttua Iineksen poikasista, ja muutama tuoreempi kuva Pikku-Ihmeestä :
"joku sanoi aiemmin että näytän ihan alienilta, mutta katsokaas minua nyyyyyt..." Pikku-Ihme 7 pvä vanhana, ja taustalla Pikku-Onni 5 pvä vanhana, ja alimmaisena näkyvä keltainen mytty on tänään kuoriutunut Pikku-Toivo ♥ ♥


"Mulla on jo komee töyhtö ja kaikkee..."
Pikku-Ihme 13 päivää vanhana ♥ ♥ ♥
ja taustalla Pikku-Onni taistelee seinää vastaan...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti