maanantai 2. toukokuuta 2011

Iineksen & Edwardin poikaset

"Maailma on ihmeitä ja yllätyksiä täynnä"

(Pääsiäisen Pikku-Ihme 2 päivää vanhana)

.. ja niinhän se on:

Pääsiäistorstaina 23.4.2011 avopuolisoni oli tullut töistä kotiin ja kummastellut miten nyt ulkolinnut ovat taas räystääseen pesineet ja niin kova piipityskin.. kävi sitten lintuhuoneessa moikkaamassa tirppoja ja sen jälkeen sainkin nopean puhelun "herranjumala, Iines ja Eddien on saanut poikasen.. se on ihan pieni, mitä mä teen sille???"

No nyt tuosta puhelusta on jo lähes pari viikkoa ja lintuhuoneessa piipittää kolme hyvinvoivaa neitokakaduvauvaa, joita Iines tälläkin hetkellä äidillisesti hoivaa.
Iines, joka on krooninen munija ja Iineksen ja Nellin piristeeksi hankittu Eddie, hyvin nuori koiras olivat saaneet aikaseksi 4 munaa, joista kolmesta kuoriutui pieni nokallinen olento. Olimme aina pyrkineet estämään kaikin keinoin Iineksen pesimäinnon, on valorytmiä vaihdettu ja lyhennetty jopa valoisaa aikaa kuuteen tuntiin päivässä, on kosteutta laskettu, vähennetty tuoreruuan määrää, pyritty parhaamme mukaan aktivoimaan lintua ja konsultoitu eläinlääkäreitä aiheesta ja nytkin kun Iines munat muni, ravistelimme ne kaikki yksitellen.. se vain ei rittänyt tai sitten poikaset ovat todellisia superpoikasia! Pesäpönttöä linnuilla ei tietenkään ole, ja Iines munikin munat lintuhuoneessa olevaan pienempään häkkiin, jonka ovi on aina avoinna. Peitimme heti häkin seinät pyyhkeillä ja täytimme häkin pohjan puuhakkeilla, jotta poikasilla olisi parempi alusta kehittyä.

Olin heti ensimmäisen poikasen kuoriuduttua yhteyssä Ida-Emiliaan, joka tulikin meille katsomaan poikasten tilannetta. Ida-Emilia kävi myös viime viikonloppuna auttamassa meitä rengastamaan kaksi vanhempaa poikasta. Olemmekin todella, todella, todella kiitollisia Ida-Emilialle kaikesta tsemppauksesta ja avusta! :-) Ida-Emilian neitokakadu sivustoon kannattaa käydä tutustumassa tästä linkistä: Variaatioiden aikakausi.

Nyt teemme kaikkemme, että tämä yllättävä mutta onnellinen perhetapahtuma saisi onnellisen lopun ja poikaset selviäisivät ja saisivat onnistuneen alun elämälleen!
Täällä blogissa ja kotisivuillamme voit seurata poikasten kehitystä ja kasvua näinkin oudoissa lähtöolosuhteissa. :-)

terveisin
Onnellinen, nyt kuuden neitokakadun omistaja Sofia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti