torstai 4. marraskuuta 2010

Päivityksiä

Kylläpäs on aika rientänyt viime kirjoituksesta - ja paljon ehtinyt tapahtua!
Tässä tiivis kertaus keväästä,kesästä ja alkusyksystä 2010 :

Kauniina kesäpäivänä 2.6.2010 pitkäaikainen ja välillä jopa jo mahdottoman tuntuinen haave toteutui : haimme kotiin seitsemän viikkoisen tanskandogin pennun Dinon. Tuolloin 9 kiloa painava nyytti näki päivänvaloa 12.4.2010 Siuntiossa Kati-Maija Korhosen Euro Power Kennelissä . Mietimme pitkään ja hartaasti, että mistäs kennelistä tuo kauan odotettu pentu hankittaisiin, mutta puhuttuani Kati-Maijan kanssa puhelimessa, päätös oli helppo! Kokonimeltään Dino on EuroPower Diamond, ja näin tuttavien kesken siis Dino. Tuleehan pojasta isona lähes dinosauruksen kokoinen... Sivun linkeistä löytyy myös linkki Dinon jalostustietojärjestelmään, josta löytyy muun muassa sukutaulu.
Nyt Dino on reilu kuusi kuukautta vanha ja on kasvanut hurjasti! Tällä hetkellä pojalta löytyy elopainoa arviolta yli 50 kilon edestä, täytyisikin käydä joku päivä vaa'alla, kotona kun se ei enää onnistu.. Konsta on meistä kahdesta se,joka ehkä pojan vielä jaksaa nostaa mutta silloin vaaka pamahtaa pohjaan..

Helpompaa pentua saa hakea, luonteeltaan tämä pikku veijari on nimittäin aivan mainio ja todella rauhallinen, esimerkkinä mainittakoon, ettei vielä kertaakaan ole tarvinnut opettaa remmissä vetänmättä kävelemistä, sillä tämä poika osaa sen jo luonnostaan! Samoin suurta plussaa oli se, että Dino oli jo meille tullessaan sisäsiisti, kauniisti pikku mies pyysi jos silloin ulko-oven avausta kun hätä yllätti. Kiitos tästä tarmokkalle kasvattajalle!
Lintujen kanssa poitsu tulee loistavasti toimeen, ja Iines on taitanut saada pikkuveljen. Tämä parivaljakko kun nukkuukin vierekkäin. Nellikään ei Dinosta stressaa, vaan saattaa täysin ilman itsesuojeluvaistoa laskeutua maassa makaavan Dinon viereen. Vaikka tanskandogit perusluonteensa vuoksi sopivatkin hyvin perheeseen, jossa on jo muita eläinlajien edustajia, en kuitenkaan uskaltanut edes toivoa että yhteisolo olisi näin rattoisaa alusta alkaen!

Laitan tähän nyt kuvia Dinosta kesän varrelta, voitte huomata huiman kasvun myös näin kuvien välityksellä...


Dino 2,5 viikkoa vanhana
Kati-Maija Korhonen

Konsta pitää sylissään 3 viikkoista Dinoa.




Sofia ja Dino ensitapaamisella (Dino 3 vko)



Dino 4,5 viikkoa vanhana



Dino 5 vko


Dino 7 vko, juuri saapunut meille Littoisiin


Dino autossa 8 viikkoa vanhana


Dino pelaa jalkapalloa 11 viikkoa vanhana


Dino reilu 2 kk


Dino 4kk omalla vahtipaikallaan


Dino 4,5 kk


Dino vaja 5 kuukautta ja kasvattaja Maija


Dino 5 kk


Dino 6kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti